Home / Meer info / Schoolreisjes en excursies

Informatie over schoolreisjes en excursies

Onze school kent excursies. Alle kinderen van groep 1 t/m 7 krijgen een excursie aangeboden i.p.v. een schoolreisje. De bestemmingen voor die excursies worden gekozen door de excursiecommissie. De excursiecommissie bestaat uit 4 ouders uit de ouderraad en 4 leerkrachten van de school.

Het team van de St. Nicolaasbasisschool is uitermate blij met het feit dat er ouders zijn die naast hun gewone taken in de ouderraad een aantal avonden hebben vrij gemaakt om samen met de leerkrachten de schoolreisjes/excursies te organiseren.

Een aantal problemen doen zich voor bij het organiseren van de schoolreisjes/excursies. Allereerst lopen de kosten van een schoolreisje schrikbarend op. Dit heeft te maken met de kosten van de entree die tegenwoordig in "dure" euro's betaald moeten worden en verder met de snel oplopende kosten voor vervoer, die ook nog eens extreem stijgen door wettelijke maatregelen. Zo mogen kinderen vanaf 1 januari 2004 niet meer met z'n drieën op één bank. Tegen al deze zaken lopen alle scholen aan. Het staat de laatste jaren dan ook ter discussie óf er nog traditionele schoolreisjes gehouden moeten worden en zo ja, in welke vorm.

Het team van de St. Nicolaasbasisschool heeft in goed overleg met de vertegenwoordigers van de ouders een heus beleid hierbij voor ogen. Enkele jaren geleden heeft de excursiecommissie besloten om in ieder geval deels het roer om te gooien. Voor zolang het nog haalbaar is willen wij het gaan naar een pretpark afwisselen met een culturele en/of educatieve trip.

Wanneer een excursie/schoolreisje op stapel staat, informeren wij u ruim van te voren.