Nieuwe schoolplein

Beste ouders,
Even een kleine update m.b.t.  het opknappen van het schoolplein.
Bij een aantal scholen is het plein al opgeknapt met tal van prachtige toestellen en dus komen er natuurlijk vragen van ouders, opa’s oma’s enz. over de schoolpleinen van de Kennedy- en de Nicolaasschool.
Een jaar geleden werd het startsein gegeven voor het opknappen van het nieuwe schoolplein.
Vanuit het bestuur van de SKOV is de wens uitgesproken om te komen tot meer samenwerking tussen de Kennedy- en de Nicolaasschool.  Dit komt natuurlijk het meest tot uiting in één samengevoegd groot schoolplein.   Achter de schermen zijn er al veel overlegmomenten geweest  tussen collega’s van de Kennedy- en de Nicolaasschool.  Er is een ontwerper,  dhr Eelco Koppelaar,  aangesteld die de wensen van kinderen  en leerkrachten van beide scholen is  gaan vormgeven.
Er zijn verschillende ontwerpen de revue gepasseerd  en hij is nu bezig om een definitief ontwerp te maken. Maar of alles gerealiseerd kan  worden valt of staat met de kosten van een dergelijk groot project. Daarbij zijn er gaandeweg een aantal problemen naar voren gekomen die vooraf moeten worden opgelost.
De huidige schoolpleinen veranderen na een fikse regenbui steevast in een grote watervlakte omdat het huidige aantal putten de hoeveelheid regenwater niet kunnen verwerken.  Hier moeten dus, voordat het schoolplein wordt opgeknapt, nieuwe putten bij komen.
Omdat het opknappen van het schoolplein  voor een langere termijn geldt was het  tevens  de wens van beide scholen dat,  indien mogelijk,  het plein qua oppervlakte iets zou worden uitgebreid.
Dit resulteerde in de wens  om aan de voorkant een uitbreiding tot de grasrand van het “dijkje” te bewerkstelligen.  Maar ook aan de achterkant van de school een uitbreiding en wel tot aan de struiken.  Hier zouden dan alle fietsen van beide scholen kunnen worden geplaatst. Dit is echter wel gemeentegrond.  Dit heeft al geleid tot een aantal malen overleg met gemeenteambtenaren. Maar voordat een en ander echter in gang kan worden gezet  moet dit ook  besproken worden met het College van wethouders.  Zij moeten uiteindelijk toestemming geven voordat we verder kunnen met dit plan anders gaat de uitbreiding niet door.

Team St. Nicolaasschool